Als een hartige zondagochtendbrunch verleidelijk klinkt, is dit gerecht een onmisbare aanvulling op je tafel. Laat je smaakpapillen genieten van deze heerlijke quiche.
Wat heb je nodig:
- Crown Prince pompoen (of andere pompoen naar keuze)
- 1 Conference peer
- 250 gram Saint Albray kaas
- bladerdeeg (kant-en-klaar)
- 200 cl room
- 150 cl melk
- 3 eieren
- tijm
- nootmuskaat
- zwarte peper
- olijfolie
Laat ons eraan beginnen:
- Verwarm de oven voor op 185°
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in stukjes.
Leg de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper. - Bak de pompoen beetgaar in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
Zet de bakplaat daarna even opzij.
- Druk het deeg met je handen in de bakvorm en prik met een vork een leuk patroontje.
Door deze gaatjes in de deegbodem te prikken, voorkom je overmatig rijzen bij het bakken.
Zorg er wel voor de gaatjes niet te groot zijn, anders wordt het deeg niet knapperig. - Bak het deeg nu 10 minuten op 185° en laat het vervolgens kort afkoelen terwijl je doorgaat met het bereiden van de quichevulling
- Klop de 3 eieren in een kom met de room en de melk. Breng op smaak met nootmuskaat en tijm.
- Schil de peer en snijd in kleine partjes.
Verwijder de korst van de Saint Albray kaas en snijd deze in blokjes. - Beleg het taartdeeg met de pompoen, peer en kaas.
Giet het ei-roommengsel erover en bak de quiche af op 185°C gedurende 30 minuten.
Geniet van deze hartige quiche.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #peer