Wat is er beter dan de dag te beginnen met een verrukkelijk en hartverwarmend ontbijt?
Met zijn sappige peren, knapperige kruimellaag en subtiele kaneelsmaak, zal dit gerecht je zintuigen prikkelen en je klaarstomen voor een geweldige dag.
Wat heb je nodig :
- 2 peren
- 1 zoete appel
- 150 gr blauwe bessen
- 2 rijpe bananen
- 300 gr amandelmeel
(of een mix van 250gr amandelmeel en 50gr kokosmeel) - 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- kaneel
Warm alvast de oven voor op 180°.
Laat we beginnen met het maken van de crumble.
- Prak de bananen.
- Voeg het amandelmeel, de geprakte bananen en de gesmolten kokosolie samen in een kom.
- Meng goed door elkaar en kneed zachtjes de vetstof in het meel tot je een kruimelige textuur hebt.
- Laat dit even rusten.
En dan nu de fruitvulling:
- Was de appel en peren. Ontdoe deze van het klokhuis en snij in blokjes.
Je hoeft de schil niet te verwijderen; deze bevat heel wat vezels en voedingsstoffen.
- Neem een ovenschaal en verdeel de appel, peer en blauwe bessen gelijkmatig over de bodem.
- Bestrooi deze fruitmix rijkelijk met kaneel.
Kruimel vervolgens het deeg over het fruit.
Zet nu de schaal een 20-tal minuten in de oven totdat de crumble goudbruin is geworden.
Deze heerlijke peer ontbijt crumble smaakt het lekkerst als hij warm is. Serveer hem met een paar lepels Griekse yoghurt, of gewoon zoals hij is.
Of je nu een bijzondere gelegenheid viert of simpelweg jezelf wilt trakteren, deze crumble is een uitstekende optie voor het ontbijt. Bovendien is het tevens een heerlijke keuze voor een gezond tussendoortje in de namiddag.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #peer