Als je de tijd en zin hebt om te kokkerellen, geniet dan van een verrukkelijke curryschotel met een verscheidenheid aan groenten en kip, overgoten met een romige gele kokos currysaus.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
(Als je met z’n tweeën bent, is het ideaal om een portie achteraf in de vriezer te bewaren voor later.)
- 1 brocolli – 500 gram
- ½ bloemkool – 250 gram
- 4 wortels
- 2 portobello’s
- 2 rode ajuinen
- 600 gram kipfilets
- 250 gram rijst
- olijfolie
- zwarte peper
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 4 eetlepels currypoeder
- 2 blikken kokosmelk van 400 ml
Laten we nu aan de slag gaan met het bereiden van dit heerlijke gerecht:
- Spoel de broccoli en bloemkool af en snijd ze in roosjes. Stoom ze gedurende 10 minuten in een stoomoven totdat ze gaar zijn.
- Pel en snipper de ui, hak de portobello’s in blokjes, schil de wortels en snijd ze in schijfjes.
- Snijd de kip in kleine blokjes.
- Bak de portobello’s in een beetje olijfolie en kruid af met zwarte peper.
- Laat de ui zachtjes stoven zonder te laten kleuren. Voeg vervolgens de wortels toe en laat ze een paar minuten meestoven. Giet wat water over de wortels todat ze bijna ondergedompeld zijn. Laat de wortels sudderen op laag vuur en roer af en toe. Haal ze van het vuur zodra ze beetgaar zijn.
- Voeg de stukjes kip toe aan de pan met olijfolie. Bak ze gedurende ongeveer 20 minuten.
- Verwarm de kokosmelk in een kookpot op laag vuur en voeg de eetlepels paprika- en currypoeder toe. Laat het geheel inkoken en voeg dan de stukjes kip en de groenten toe.
- Terwijl de curry suddert, kook je de rijst gaar in licht gezouten water. Giet de rijst af.
- Serveer de groentecurry samen met de rijst.
Laat deze verrukkelijke curryschotel met een overvloed aan groenten je smaakpapillen verwennen.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #brocolli