Dit makkelijk te bereiden aubergine gerecht is geschikt als aperitiefhapje, voorgerecht of bijgerecht.
Dus waar wacht je nog op?
Wat heb je nodig:
- 1 aubergine
- 250 gr Bleu d’Auvergne kaas
- 100 gr pijnboompitten
- Olijfolie en zout
Volg deze simpele stappen om het gerecht te bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de aubergine over de breedte in plakken van ongeveer 1 centimeter dik en bestrooi ze lichtjes met een snufje zout.
- Leg de aubergineplakken op een vel bakpapier op een bakplaat, bestrijk ze gelijkmatig met olijfolie en bak ze gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
- Verbrokkel de Bleu d’Auvergne kaas over de plakken aubergine en strooi een handjevol pijnboompitten over elke plak.
- Plaats de plakken opnieuw in de oven en bak opnieuw gedurende 10 minuten, tot de aubergine gaar is en de kaas mooi gesmolten.
Geniet van dit eenvoudig smaakvolle gerecht binnen handbereik!
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #aubergine