Ontdek de verfijnde smaak van bimi, een elegante kruising tussen broccoli en een Chinese koolsoort, herkenbaar aan zijn lange, malse steel.
Serveer de bimi in een frisse quinoasalade, afgewerkt met sappige stukjes kip en een romige yoghurt-basilicumdressing.
Wat heb je nodig:
- 400 gram bimi (broccolini)
- 500 gram kipfilet
- 200 gram quinoa
- 8-tal radijsjes
- 150 gram witte beukzwammen
- 150 gram reepjes spitskool
- basilicum
- yoghurt
- olijfolie
- groentebouillon
- peper, kippenkruiden, paprikapoeder,kurkuma
De bereiding:
- Kook de quinoa gaar in groentebouillon met kurkuma. Giet af en laat uitlekken.
- Snij de kip in blokjes en kruid deze naar smaak. Bak ze in een pan met  olijfolie.
- Maak de beukenzwammen vervolgens klaar in dezelfde pan en kruid ze met paprikapoeder. Voeg op het einde de reepjes spitskool toe.
- Kook ondertussen de broccolini beetgaar in gezouten water.
- Was de radijsjes, verwijder het groen en staartje en snijd deze in partjes.
- Doe de yoghurt en basilicum in een blender en mix tot een dressing. Kruid met peper.
- Schik dit alles nu in een leuke kom, overgiet met de dressing en serveer.
Een lichte, smaakvolle combinatie die je smaakpapillen verwent.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #eetsmakelijk #broccolini #bimi #quinoasalade