Een gezonde lunch of kleurrijk bijgerecht? Met dit gerecht breng je alvast de regenboog op je bord!
Ingrediënten :
– komkommer
– rode ui
– rode of gele snoeptomaatjes
– rode paprika en/of gele paprika
– handje vol met peulvruchten
– zwarte olijven
– pijpajuin
– 3 eetlepels olijfolie
– het sap van een halve citroen
– zout en peper naar smaak
Eventueel toevoeging van een gekookt eitje en wortel noedels
Bereiding voor een zomerse komkommer “noedels” salade:
- Was de komkommers goed en maak de noedels met behulp van een spirelli-snijder.
Je kunt ervoor kiezen om de komkommers te schillen of de schil eraan te laten, afhankelijk van je voorkeur, maar denk aan de vezels 😊 Je kan ook extra noedels maken van wortel. - Snijd de rode ui en pijpajuin in dunne plakjes en de tomaten in partjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze vervolgens in dunne reepjes of blokjes. Snij de peulvruchten in stukjes. Snij ook de zwarte olijven in stukjes indien gewenst.
- Meng al deze ingrediënten in een grote kom en voeg de 3 eetlepels olijfolie en citroensap toe aan de salade. Breng op smaak met zout en peper naar eigen voorkeur.
- Hussel alles voorzichtig door elkaar zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn en de dressing gelijkmatig verdeeld is.
- Proef de salade en voeg indien nodig extra zout, peper, olijfolie of citroensap toe om de smaken zoals gewenst aan te passen.
- Dek de komkommersalade af en laat het gedurende minstens 30 minuten in de koelkast rusten. Hierdoor kunnen de smaken zich goed ontwikkelen en wordt de salade extra verfrissend.
- Haal de komkommersalade uit de koelkast en serveer het als een heerlijk bijgerecht bij je zomerse maaltijd of als een verfrissende salade op zichzelf. Een extra gekookt eitje kan worden toegevoegd.
Geniet van dit heerlijke gerecht, boordevol knapperige groenten!
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #komkommer #eetderegenboog