Ben je op zoek naar een dessert dat indruk maakt zonder uren in de keuken te staan? Zoek dan niet verder! Deze romige frambozenmousse is niet alleen een lust voor het oog maar het smaakt ook geweldig én het is heel gemakkelijk om te maken.
Trek je keukenschort aan en bereid je voor op complimenten!
Wat heb je nodig:
- 300 gram rood fruit (kan ook een diepvries mix rood fruit zijn)
- 75 gram Zusto
- 3 blaadjes gelatine
- 500 gram plattekaas
- 2 dl room
- 200 gram koekjes (petit beurre)
- 150 gram verse frambozen
Hoe ga je te werk:
- Doe het rood fruit in een pan. Laat op een matig vuur opwarmen en doe er de Zusto bij.
- Week de blaadjes gelatine in koud water.
- Mix het gekookte rood fruit met de staafmixer en giet door een zeef.
- Knijp de gelatine uit en los deze op in de coulis.
- Roer de plattekaas los in een kom.
- Klop de room op.
- Schep de coulis van het rode fruit door de plattekaas en spatel er de opgeklopte room door.
- Verkruimel de koekjes.
- Vul glaasjes met een bodem van de fruitmousse, een laag verkruimelde koekjes en enkele verse frambozen. Ga op dezelfde manier verder tot alles is opgebruikt en eindig met een laag verse frambozen.
- Laat opstijven in de koelkast.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #framboos #lekkersineenglaasje #movie