En waarom probeer je het volgende recept niet eens? Tover in minder dan een half uur een heerlijk gerecht op tafel. Vis, venkel en sinaasappel zijn heerlijke ingrediënten die absoluut bij elkaar horen.
Wat heb je nodig:
- 600 gram witte vis
- 1 venkel
- 2 sinaasappels (of mandora’s)
- 1 rode ui en pijpajuin
- olijfolie
- zwarte peper, rozemarijn en provencaalse kruiden
- platte peterselie
Eenvoudig te bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de venkel in dunne plakken. Versnipper de rode ajuin en pijpajuin.
- Pel de sinaasappel en snijd in schijfjes. Doe dit op een bord en vang het sap op.
- Meng enkele eetlepels olijfolie met het sinaasappelsap in een kleine kom en voeg wat peper toe.
- Leg de witte vis, venkel en partjes sinaasappel in een ovenschaal en giet hier het mengsel van sinaasappelsap en olijfolie overheen.
- Bestrooi het geheel met de rode ui en pijpajuin.
- Kruid af met zwarte peper, rozemarijn en Provençaalse kruiden naar smaak.
- Plaats de schaal ongeveer 20 minuten in de oven tot de vis gaar is.
- Serveer met aardappelpuree (of rijst) en werk af met een beetje peterselie.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #venkel #movie