Bij de lunch worstelen met de keuze: een verfrissende salade of een warme kom soep, beide met radijs. Welke zal het smakelijkst zijn?
Radijzensoep met parmezaanschilfers
Wat heb je nodig:
- 1 bosje radijzen
- 1 bloemige aardappel
- 2 sjalotjes of 1 ui
- 700 ml runds of kippen- bouillon
- 75 ml room
- olijfolie
- geraspte parmezaan
- zwarte peper
Laten we aan de slag gaan:
- Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
- Pel en snipper de sjalot.
- Was het loof en de radij
- Snijd een 15-tal radijzen doormidden, snijd de rest in plakjes voor de afwerking.
- Fruit de ui in olijfolie in een kookpot.
- Giet er langzaam en al roerend de warme bouillon bij.
- Doe er de halve radijzen, het loof en de aardappelblokjes bij.
- Laat 10 minuten op een zacht vuur koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Giet er de room bij en zet het vuur uit.
- Serveer de soep in een diep bord en garneer met de parmezaan en enkele plakjes rauwe radijs.
Of toch liever een frisse groene salade?
Dan tover je met deze ingredienten in een mum van tijd een lekkere lunch op tafel.
- radijs
- spinazie
- rode ui
- pijpajuin
- avocado
- dressing naar keuze
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #radijs #soep #salade