Toast champignon, een tijdloos gerecht dat je zowel in hoogwaardige brasseries kunt bestellen als eenvoudig thuis kunt bereiden. Knapperige toast en goed gekruide gebakken paddenstoelen.
Wat heb je nodig:
- een mix van paddenstoelen
- sjalot en rode ui
- Cayenne- en zwarte peper
- olijfolie
- toastbrood
Hoe ga je te werk:
- Maak de paddenstoelen proper en snijd deze in plakjes of blokjes.
- Pel de sjalot en rode ui en versnipper deze.
- Verhit een pan op het vuur en voeg wat olijfolie toe.
- Voeg de fijngesneden sjalot en rode ui toe en fruit deze een minuutje aan.
- Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en kruid met Cayenne- en zwarte peper.
- Blijf bakken en roeren tot de paddenstoelen mooi kleuren.
- Rooster ondertussen het toastbrood en leg dit op een bord.
- Verdeel de paddenstoelen nu over de geroosterde sneetjes.
Een voortreffelijk gerechtje voor een snelle lunch!
En als je nog wat paddenstoelen over hebt, is dat geen probleem. De volgende dag kun je ze gebruiken bij het maken van een omelet. Bekijk ook welke andere groenten je nog in de koelkast hebt en wees creatief met je variaties.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #paddestoelen #oesterzwam #beukenzwam #kastanjechampignon #cantharel #toastchampignon