Groene asperges zijn een echte voorjaarsdelicatesse: knapperig, vol van smaak en boordevol vitamines.
De uitdaging? Dit gerecht binnen 15 minuten op tafel zetten!
Laat je inspireren en ontdek hoe eenvoudig en snel je iets heerlijks kunt maken!
Wat heb je nodig:
- 200 gram volkoren penne
- 2 bundels groene asperges
- 125 gram feta (of geitenkaas)
Ingredienten voor de saus:
- 2 koffielepels geraspte citroenschil
- 2 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ¼ koffielepel chilivlokken
- ½ koffielepel gedroogde oregano
- Amandelschilfers
En starten maar, …
- Breng een pan water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het uiteinde van de asperges en snijd ze daarna in stukjes (+/- 3cm).
Voeg de asperges toe in de laatste 2 minuten van de kooktijd. - Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer deze goed door elkaar.
Dit kan je doen terwijl de pasta kookt. - Schep vlak voor het afgieten 3 eetlepels pastawater uit de pan en meng dit door de saus. Giet de pasta en asperges af.
- Doe de pasta en asperges terug in de pan op matig vuur. Voeg de saus toe en verkruimel de helft van de feta erover. Roer 1 minuut goed door tot de feta smelt en zich aan de pasta hecht. Serveer op een bord en strooi de resterende feta erover.
- Garneer met amandelschilfers voor extra crunch.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #eetsmakelijk #groeneasperges #15minutechallenge