Deze combinatie zorgt voor een verrassend smakelijke pasta die net zo bevredigend is als de klassieke tomatensaus, maar met een eigen unieke twist.
De zachte, volle smaak van de courgette wordt versterkt door de toevoeging van room en pittige kruiden, terwijl de sperziebonen een frisse, lichte toets toevoegen.
Wat heb je nodig:
- 350 gram boontjes
- 1 courgette
- 1 rode ui en een paar teentjes knoflook
- 200 ml room
- 350 gram kippengehakt
- volkoren pasta
- paprikapoeder, cayennepeper en zwarte peper
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
Hoe ga je te werk:
- Maak de sperziebonen schoon, snijd deze in stukjes en kook ze in een pan met water tot ze beetgaar zijn
- Versnipper een rode ui en maak een paar teentjes knoflook schoon.
- Maak de courgette schoon en snijd deze in kwartjes.
- Draai kleine balletjes van het gehakt en braad ze bruin met een beetje olie.
- Haal de balletjes uit de pan en fruit de rode ui en knoflook met een beetje peper en paprikapoeder in dezelfde olie.
- Voeg nu de stukjes courgette eraan toe en kruid naar smaak met nog wat cayennepeper.
- Voeg de room toe en laat dit alles een 5-tal minuten sudderen.
- Doe het courgette mengsel in de blender en mix tot de saus helemaal glad is.
- Kook de spaghetti ‘al dente’.
- Schik de pasta op een bord, voeg er de boontjes en gehaktballetjes aan toe en overdekt met de courgettesaus. Werk af met een beetje Parmezaanse kaas.
Geniet van deze heerlijke pasta met een romige courgettesaus die perfect samengaat met sappige gehaktballetjes en knapperige sperziebonen.
Perfect voor een doordeweekse avond waarop je iets nieuws wilt proberen!
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #boontjes #pasta #courgettesaus