Deze heerlijke avocadosalade met gerookte zalm is een perfecte combinatie van romige texturen en rijke, rokerige smaken. De frisse mosterddressing voegt een pittige kick toe, waardoor dit gerecht zowel licht als smaakvol is!
Wat heb je nodig:
- ½ krop ijsbergsla en 200 gram rucola
- ½ komkommer
- tomaatjes (uit eigen moestuin)
- 2 avocado’s
- 350 gram gerookte zalm
- 1 rode ui
- 350 gram rode krielaardappelen
- handjevol walnoten
- olijfolie
- mosterd
- azijn of citroensap
- zwarte peper
Hoe ga je te werk:
- Snijd de krielaardappelen in kwartjes en verspreid deze over een ovenschaal.
- Bestrooi de krieltjes met Provençaalse kruiden en plaats ze gedurende 30 minuten in een oven op 190°C
- Was de rucola en de komkommer.
- Snijd de ijsbergsla in kleinere stukken en snijd de komkommer in kwartjes.
- Meng enkele theelepels mosterd met azijn en/of citroensap. Voeg geleidelijk olijfolie toe en meng tot het een egaal mengsel is.
- Meng de sla met de komkommer en ⅔ van de dressing goed door elkaar.
- Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en de schil. Snijd de avocado vervolgens in plakjes.
- Versnipper de rode ui.
- Snijd de gerookte zalm in kleinere stukjes of reepjes en meng met de rode ui.
- Verdeel de avocado, zalm en walnoten over de salade. Verdeel de rest van de dressing hie
- Serveer de salade met de gebakken krieltjes.
Geniet van deze frisse en voedzame salade.
Een eenvoudig gerecht vol van smaak en textuur. Eet smakelijk!
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vitaalenvoedzaam #eetsmakelijk #avocado #frissesalade #mosterddressing