Een heerlijke frisse plattekaastaart met zoete aardbeien! Deze taart hoef je niet te bakken, ze dient enkel op te stijven in de koelkast. Dit kan iedereen!
Wat heb je nodig:
- 500 gram aardbeien
- 500 gram plattekaas
- 175 gram speculoos
- 100 gram suiker
- ½ eetlepel vanillesuiker
- 6 blaadjes gelatine
- ½ citroen, uitgeperst
- 50 gram boter
- 250 ml room
Hoe gaan we te werk:
- Vet een springvorm lichtjes in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Smelt de boter.
- Doe de speculooskoekjes in een keukenrobot en maal ze fijn. Je kan ze ook in een diepvrieszakje doen en platslagen met een deegrol.
- Voeg de gesmolten boter toe bij de koekjeskruimels tot je een stevig deeg hebt.
- Verdeel dit koekjesdeeg in de springvorm en duw goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de koekjesbodem kan opstijven.
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Spoel de helft van de aardbeien en verwijder de kroontjes (de rest gebruik je straks om de taart af te werken). Snijd de aardbeien in stukjes en pureer ze in de keukenrobot.
- Doe de aardbeienpuree samen met de suiker en het citroensap in een pannetje en warm op tot de suiker gesmolten is.
- Haal de pan van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe aan de aardbeienpuree. Roer goed tot de gelatine opgelost is.
- Doe de plattekaas in een grote kom en klop even los. Voeg daarna de aardbeienpuree toe en meng goed.
- Klop de room stijf samen met de vanillesuiker en spatel de room door de plattekaas met aardbeien.
- Giet het mengsel in de springvorm en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
- Haal de taart uit de springvorm en werk af met de aardbeien.
Geniet van deze zalige zoete zonde.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #eetsmakelijk #aardbeien #plattekaastaart #zoetezonde