Geniet jij ook zo op zondagochtend van een verse pistolet met confituur? In een vorige blogpost kon je al lezen hoe je zelf confituur kunt maken zonder suiker. Hierbij vind je nogmaals de link: “Zomerse smaakexplosie, zoet zonder suiker“.
En waarom zou je deze rabarber confituur of compote niet gebruiken om koekjes mee te maken?
Dit heb je nodig:
- 200 gram rabarber
- 100 gram blauwe bessen
- Honing om te zoeten
- 150 gram havermout
- Bakpoeder
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de bladeren van de rabarber en schil de stelen.
- Snijd de rabarber in kleine stukjes en verwarm deze in een pot au bain-marie.
- Voeg na ongeveer vijf minuten de blauwe bessen toe en laat nog eens tien minuten sudderen.
- Mix het geheel en voeg ongeveer twee koffielepels honing toe om te zoeten.
- Meng de rabarbercompote met de havermout en voeg het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar.
- Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Maak hoopjes met behulp van een lepel en een bakvormpje. Druk ze een beetje plat zodat je mooie koekjes krijgt.
- Bak gedurende 20 à 25 minuten tot ze mooi gekleurd zijn.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #rabarber #havermoutkoekjes #gezondesnack