Asperges op Vlaamse wijze, de onklopbare klassieker 😊. Een portie van ons witte goud, geklaarde hoeveboter, eitjes en peterselie. Hoe simpel kan ‘lekker’ zijn?
Maar opdat menige onder jullie dit recept wel al kennen, maken we het deze keer met een kleine twist. We voegen een subtiele variatie toe.
De ingrediënten:
- 500 gram witte asperges
- 200 gram gerookte zalm
- 4 eieren
- olijfolie
- 500 gram krieltjes in de schil
- Provençaalse kruiden en verse bieslook
Zet in enkele stappen deze heerlijke witte asperges met gerookte zalm, ei en krieltjes op tafel.
- Maak de krieltjes schoon en snijd ze vervolgens doormidden.
Leg ze op een bakplaat en bestrooi ze met Provençaalse kruiden.
Bak de krieltjes in een voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten. - Schil de asperges met een dunschiller en snijd 2 cm van de onderkant af. Kook de asperges in een ruime pot met water een 7 à 8 minuten tot ze gaar zijn.
- Ondertussen kook je de eieren in 8 à 10 minuten hard.
Laat de gekookte eieren schrikken in koud water en pel ze dan.
Snijd de eieren vervolgens in schijfjes. - Snijd de plakjes gerookte zalm in reepjes en snipper de bieslook fijn.
- Schik de asperges met de gerookte zalm, het gekookte ei en de krieltjes mooi op een bord en garneer met de bieslook.
Genieten maar!
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #asperges