Verken de diverse smaken van paddenstoelen in dit heerlijke gerecht. Combineer een mix van paddenstoelen met verse groenten en eiermie voor een veelzijdige Aziatische ervaring.
Wat heb je nodig:
- 500 gram mix van paddenstoelen
- pijpajuin
- Groene, gele en rode paprika
- 250 gram sojascheuten
- 125 gram eiermie
- veggie spiesjes (kan je ook vervangen door cashewnoten of omeletreepjes)
- Cayenne- en zwarte peper
- olijfolie
- sojasaus
Zo ga je te werk:
- Maak de paddenstoelen proper en snijd deze in plakjes of blokjes.
- Versnipper de pijpajuin.
- Schil de paprika’s en snij ze in blokjes.
- Verhit een beetje olijfolie in een wok op het vuur.
- Voeg de paprika toe en fruit deze een minuutje aan.
- Voeg vervolgens de sojascheuten toe en kruid met Cayenne- en zwarte peper.
- Bereid ondertussen de paddenstoelen in een andere pan.
- Blijf bakken en roeren tot de paddenstoelen mooi kleuren.
- Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de veggie spiesjes mooi krokant aan beide zijden.
- Voeg de gekookte mie, samen met 2 eetlepels sojasaus, toe aan de paprikamix in de wok.
- Meng alles goed door elkaar en voeg dan de gebakken champignons toe.
- Bestrooi de wokschotel met de versnipperde pijpajuin.
Dresseer dit kleurrijk en smaakvol gerecht mooi op een bord en genieten maar!
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #paddestoelen #oesterzwam #beukenzwam #kastanjechampignon #cantharel