Laat je verwarmen door een heerlijke kom witloof-preisoep met gebakken spekjes.
Dit snel en eenvoudig te bereiden recept is de perfecte keuze voor ultiem comfortfood!
Wat heb je nodig:
- wit van 2 preistengels
- 3 stronken witloof
- 1 rode of witte ui
- olijfolie
- 1L groentebouillon
- kurkuma en zwarte peper
- 75 gram spekjes
Bereiding:
- Pel de ui en snijd in grove stukken.
- Snijd het wit van de preistengel in de lengte door en snij in halve maantjes.
- Stoof de ui aan in olijfolie en voeg de prei toe en stoof een 3-tal minuten.
- Verwijder het onderste harde gedeelte van het witloof en snijd het in stukken.
- Voeg het witloof toe en stoof nog heel even mee. Niet te lang, want dan wordt de soep bitter.
- Voeg de groentebouillon, kurkuma en flink wat zwarte peper toe en laat 20 minuten sudderen.
- Bak de spekjes met een klein beetje olijfolie in een pan tot ze krokant zijn.
- Pureer de groentenmix tot een gladde soep en garneer met de knapperige gebakken spekjes.
Laat je smaakpapillen genieten 😊
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #prei