Geniet van de knusse winteravonden met dit hartverwarmende recept voor een Orzo ovenschotel, gevuld met kippengehakt, verse groenten en smaakvolle Griekse pasta. Perfect voor koude dagen!
Orzo betekent in het Italiaans ‘gerst’, maar is ook bekend onder de naam ‘riso’. Naast Italië wordt Orzo ook gebruikt in de Griekse, Turkse en Arabische keuken. Deze ovale tarwegrieskorrels worden gekookt als pasta en gebruikt in soepen, salades en stoofschotels.
Wat heb je nodig:
- 150 gram Orzo – Griekse pasta
- 350 gram kippengehakt
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 250 gram kerstomaatjes
- 2 rode uien en een paar teentjes knoflook
- 100 gram feta en 150 gram mozzarella
- 250 ml tomatenpassata
- olijfolie, zwarte peper, cayennepeper, paprikapoeder, tijm en kippenkruiden
Hoe ga je te werk:
- Was de courgette en snij deze in plakken van ongeveer 1 cm.
- Was de aubergine en snijd in blokjes.
- Pel en snipper de ui en knoflook fijn.
- Halveer de kerstomaten
- Bak de courgetten met de look in een pan met een beetje olijfolie. Kruid met zwarte peper en cayennepeper.
- Snijd ondertussen de feta en mozzarella in blokjes.
- Haal de courgetten uit de pan en leg even opzij op een bord.
- Bereid nu het kippengehakt in de pan, kruid met de kippenkruiden en zwarte peper en voeg er na enkele minuten de rode ui aan toe.
- Voeg dan de aubergineblokjes toe en roerbak nog even op een zacht vuur.
- Voeg de kerstomaatjes toe en kruid met tijm en paprikapoeder.
- Voeg de tomatenpassata toe en roer de Griekse pasta erdoorheen.
- Laat dit alles nu een tiental minuten verder sudderen tot de pasta beetgaar is.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°.
- Doe de inhoud van de pan in een grote ovenschotel en schik de fetablokjes eroverheen.
- Leg nu de courgetteplakken erbovenop en werk af met de mozzarella en tijm.
- Plaats de schaal een tiental minuten in de oven zodat de kaas kan smelten.
Serveer deze Orzo ovenschotel en ontdek de smaakvolle harmonie van Griekse pasta en hartige ingrediënten.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #ovenschotel #orzo