De Vlaamse klassieker schorseneren in de witte saus kennen we wellicht allemaal.
Maar waarom niet eens iets anders proberen, zoals scampi met ovengebakken schorseneren en citroenpuree…
Wat heb je nodig :
- aardappelen – 600 gram
- 1 ei, melk, boter, citroen en nootmuskaat
- scampi – 9 stuks per persoon
- schorseneren -800 gram
- citroensap
- witte wijn 100 ml
- olijfolie
- fijngehakte peterselie
- nootmuskaat en zwarte peper
Hoe ga je te werk:
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
- Giet af en pureer ze.
- Meng de boter, melk en het eitje erdoor en breng verder op smaak met peper en nootmuskaat.
- Besprenkel met citroensap en roer nogmaals.
- Schrob de schorseneren schoon onder stromend water en schil ze.
- Snij ze in langwerpige schijfjes van ongeveer 0,5 cm en laat ze weken in wat water met citroensap erbij. Dit zal ervoor zorgen dat de schorseneren niet verkleuren.
- Verwarm de olijfolie in een braadpan en doe er de uitgelekte schorseneren bij.
- Kruid met peper en nootmuskaat naar smaak.
- Roerbak de schorseneren gedurende 5 minuten. Voeg er daarna het citroensap en de witte wijn bij.
- Roer nog eens goed om en doe vervolgens de schorseneren in een ovenschotel.
- Bak de schorseneren 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot ze zacht en goudkleurig zijn. Roer halverwege de baktijd eens om.
- Haal de schotel uit de oven en voeg de fijngehakte peterselie bij de gare schorseneren. Roer goed. Kruid eventueel nog extra bij.
- Bak de scampi in olijfolie en kruid met paprikapoeder.
- Schep wat citroenpuree op elk bord. Werk af met de overgebakken schorseneren en scampi.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #vergetengroenten #schorseneren