Hou jij ook zo van een wintersoep boordevol gezonde groenten en verwarmende kruiden?
Op basis van pastinaak, wortelen en gember is deze soep zo klaar en wat een zalig romige smaak!
Gember biedt het onmiskenbare voordeel van ontgiftend te werken, de perfecte detox na de feestdagen. En met zijn crèmekleurige tint en zoete, nootachtige smaak, voegt pastinaak een subtiele complexiteit toe aan dit gerecht.
Wat heb je nodig:
- 3 grote wortelen – 200 gram
- 2 pastinaken– 300 gram
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- verse gember (een stukje van 3 cm)
- kurkumapoeder en zwarte peper
- groentebouillon
- olijfolie
Eenvoudig te bereiden:
- Schil de pastinaken en wortelen en snijd ze in kleine stukjes.
- Pel de ui en knoflook en versnipper deze.
- Rasp een stukje van drie centimeter van de verse gember.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan samen met de ui, knoflook en gember.
- Voeg de stukjes wortel toe en laat deze een paar minuten stoven.
- Voeg dan de pastinaak toe en kruid af met zwarte peper en kurkuma.
- Om de soep meer smaak te geven, neem zeker de tijd om de groenten eerst rustig aan te stoven alvorens er vocht aan toe te voegen.
- Na het toevoegen van de bouillon laat je dit alles nog een 10 minuten pruttelen op een laag vuur.
- Als de groenten zacht zijn haal je de pan van het vuur en mix je de soep met een staafmixer.
- Je kan wat meer bouillon of water toevoegen als de consistentie van de soep te dik is.
Geniet van deze zalige, romige winterse pastinaak-wortelsoep.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #pastinaak