Spruitjes als de basis van een heerlijk gevarieerde salade met steak of tempeh.
Wat heb je nodig :
- spruiten – 500 gram
- 2 sjalotten
- 1 granaatappel
- geitenkaas
- Notenmix : wal- , amandel-, cashewnoten 50 g
- quinoa – 150 gram ongekookt
- kippenbouillon
- olijfolie
- zwarte peper, kurkuma- en paprikapoeder
- Steak of Tempeh 125 gram per person
- Sojasaus
Laat ons beginnen met de voorbereidingen:
- Verwijder de voetjes van de spruiten en haal de buitenste vuile blaadjes weg.
Snijd de spruitjes in vier kwartjes. - Kook de spruiten 5 minuten gaar in licht gezouten water. Voeg eventueel een ui of sjalot toe aan het kookwater om de typische spruitjesgeur te verminderen.
- Kook de quinoa een 10 à 15 min. gaar in groente- of kippenbouillon, voeg kurkuma toe.
- Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit.
- Verbrokkel de geitenkaas in kleine stukjes
- Versnipper de sjalot.
- Hak de notenmix in grove stukken
En dan kunnen we nu de salade samenstellen:
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig.
Voeg de spruiten toe en bak ze nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en paprika. - Roer nu de quinoa los met een vork en meng er de spruiten, granaatappelpitten en notenmengeling doorheen.
- Besprenkel de steak en tempeh met sojasaus.
- Verhit de grilplaat en bak de steak enkele minuten aan elke kant.
- Warm ondertussen de tempeh in een bakpan.
Verdeel de spruitensalade over de borden en voeg de minuutsteak of tempeh eraan toe.
Werk af met enkele stukjes geitenkaas.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #spruiten