In de culinaire wereld zijn er combinaties die ons soms de wenkbrauwen doen fronsen…
Knolseldersoep met appel?
Op het eerste gezicht lijkt het wellicht vreemd om een zoete, sappige appel te verwerken in een hartige soep, maar de harmonie tussen de milde knolselder, de frisse appel en de aromatisch kruidenmix van Ras el Hanout zorgt voor een verbluffend lekker resultaat.
Wat heb je nodig:
- ½ knolselder, +/- 400 gram
- 1 grote zoete appel
- 1 sjalot
- 500ml kippen- of groentebouillon
- 1 eetlepel Ras el Hanout
- zwarte peper
- olijfolie
- optioneel: rijstwafels en 1 avocado
Snel en eenvoudig klaar te maken:
- Begin met het schillen en fijnsnijden van de knolselder, sjalot en appel.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof de gesnipperde sjalot samen met de blokjes knolselder gedurende 5 minuten.
- Breng op smaak met Ras el Hanout en zwarte peper.
- Voeg daarna de stukjes appel en de bouillon toe, en laat het geheel gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Wanneer de ingrediënten goed zijn gekookt, pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Eet je deze soep als lunch, dan kan je er een rijstwafel belegd met plakjes avocado bij serveren.
Geniet van deze verrassende smakencombinatie.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #knolselder