Een snel te bereiden, voedzaam en toch heerlijk recept: combineer de vitale kracht van broccoli met de heilzame omega-3 vetzuren van zalm. Dit gerecht verdient zeker een plekje op jouw weekmenu.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 broccoli 500 gram
- Pureeaardappelen 400 gram
- 2 zalmmoten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel boter of margarine
- 0,5 dl melk
- olijfolie
- nootmuskaat
- zwarte peper en zout
- citroen
- sesamzaadjes
Laat ons eraan beginnen:
- Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en kruid ze met peper. Plaats ze in de oven en bestrooi met sesamzaad. Laat 25min in de oven garen op 180°.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook 20 à 25 min gaar in licht gezouten water.
- Snij intussen de broccoli in roosjes en laat ze de laatste 5 min meekoken met de aardappelen.
- Giet af en pureer samen met de boter en de melk. Kruid naar smaak met nootmuskaat en peper.
- Fruit de knoflook en sjalot zachtjes in de olijfolie in een diepe pan. Schep er de broccolipuree bij en meng de puree en houdt deze warm.
- Verdeel de broccolipuree over de borden en leg de zalmfilets erop.
- Garneer met een stukje citroen.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #broccoli