Dit recept voor geroosterde butternutsteak met champignon-Cambozola-vulling brengt de warme smaken en kleuren van de herfst naar je bord.
Wat heb je nodig:
- Butternutpompoen 500 gram
- Champignonmengeling 500 gram
- 1 pijpajuin
- paprikapoeder
- Cambozola 150 gram
- tricolore quinoa 100 gram
- zwarte peper en kurkuma
- olijfolie
Hoe gaan we te werk:
- Snijd de ongeschilde butternut in 4 schijven van ongeveer 1,5 cm dik en verwijder de zaden.
- Leg de butternutschijven op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel ze met olijfolie en paprikapoeder.
- Plaats de bakplaat in de oven op 185°C en rooster de butternut gedurende 25 minuten gaar.
- Snijd de korst van de Cambozola en snijd de kaas in kleine stukjes.
- Snijd de champignons en pijpajuin in stukjes.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de champignons op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg de pijpajuin toe en kruid met zwarte peper.
- Haal de pan van het vuur en meng de stukjes Cambozola onder de champignons. Laat het geheel daarna nog even sudderen op laag vuur.
- Kook ondertussen de quinoa in groentebouillon en voeg kurkuma toe voor extra smaak.
- Schik een geroosterde butternutsteak op elk bord en vul de opening met het champignon-Cambozola mengsel.
- Maak een torentje van de gekookte quinoa en serveer het bij de butternutsteak.
Geniet van je heerlijke geroosterde butternutsteak met champignon-Cambozola-vulling!
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #butternut