Het is vrijdagavond en je hebt geen zin om uitgebreid te koken. Je hebt een verlangen naar hartig genot, iets wat de stemming positief beïnvloedt, een portie van wat we “good mood food” noemen.
Geniet van deze heerlijke pizza’s met weinig koolhydraten, waarbij aubergine als de bodem dient. Geserveerd met een smaakvolle passata saus met basilicum en belegd naar wens; een overvloed aan groenten, eventueel ham of chorizo, olijven en mozzarella.
Wat heb je nodig:
- aubergines
- passata met basilicum
- champignons of paprika’s,….
- rode ui, pijpajuin
- olijven
- mozzarella
- zwarte peper en Provençaalse kruiden
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180° graden
- Snijd de aubergine in de lengte in 4 of 5 plakken van ongeveer 1cm.
- Leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met een dun laagje olijf
- Bak de aubergines 15 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de champignons, rode ui en pijpajuin in dunne reepjes.
- Snijd de olijven en de mozzarella in kleine stukjes
- Haal de aubergines uit de oven en bestrijk de bovenzijde met de passata.
- Verdeel de gekozen toppings en kruid af met zwarte peper en/of Provençaalse kruiden.
- Bak de aubergine pizza’s nogmaals 15 minuten in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en serveer op een bordje.
En nu genieten, het weekend kan beginnen. Feel the good mood 😊
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #aubergine #goodmoodfood