Nee, dit receptje is niet echt afkomstig van de beroemde chef-kok Peter Goossens.
Het is een huiselijk grapje. Namelijk, dit gerecht is ontstaan doordat ik simpelweg de ingrediënten gebruikte die op dat moment beschikbaar waren in de koelkast. Maar toen de kinderen aan tafel vroegen wat we aten, antwoordde ik met “Peter Goossens’ soep” 😊.
Het is eenvoudig te bereiden en oh zo heerlijk van smaak!
Wat heb je nodig:
- 1 courgette
- 2 paprika’s (geel en/of rood)
- 500ml kippen- of groentebouillon
- Cayenne peper
- zwarte peper
- optioneel: gerookte zalm om af te werken
Snel en eenvoudig klaar te maken:
- Spoel de courgette. Snij de uiteinden eraf en snij de courgette in stukjes.
- Snijd de paprika in twee en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Je hoeft de paprika niet per se te schillen, maar ik verwijder persoonlijk het vel met behulp van een fijnschiller omdat ik de paprika dan makkelijker verteer. Snijd ook de paprika in stukjes.
- Stoof de paprika in een beetje olijfolie en kruid met zwarte peper.
- Voeg stukjes courgette en een theelepel Cayenne peper toe, roer alles goed om en laat een 5-tal minuutjes verder stoven.
- Overgiet de groenten met de bouillon. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen vooraleer te mixen.
- Serveer de soep in een bord of kommetje en garneer met enkele snippers gerookte zalm.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #courgette