Gevulde courgette met gehakt. Wie is er niet dol op courgettes? Het is een mega gezonde groente en ook nog eens super lekker, waar je eindeloos mee kan variëren voor elke dag.
In dit recept vul je de courgette met gehakt, champignons en verse snijbonen.
Een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken, na een half uurtje in de oven zit je al aan tafel.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 courgettes
- 275 gram gehakt (al dan niet vegetarisch)
- 1 bakje (500gr) champignons
- 350 gr prinsessenbonen
- 2 teentjes knoflook
- 1 (rode) ui
- Lente-ui
- olijfolie om te bakken
- peper
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- Provençaalse gedroogde kruiden
En nu aan het werk:
- Was de courgettes en snij ze ongeschild in de lengte in twee. Schraap er het vruchtvlees tot op 1cm van de rand met een koffielepel uit. Houd het vruchtvlees bij.
- Verwijder de uiteinden van de prinsessenboontjes en kook enkele minuten in water.
- Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij ze in kleine stukjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijn gesneden rode ui en knoflook glazig.
- Doe nu het gehakt erbij in de pan en druk het gehakt daarna uit elkaar met een spatel of houten lepel. Voeg er de eetlepel paprikapoeder aan toe en roer goed om.
- Wanneer het gehakt mooi gekleurd is, kan je er de champignons en rasp van uitgelepelde courgette bij doen en alles mooi verder laten bakken.
- Tenslotte mogen de boontjes, gesneden lente-ui en Provençaalse kruiden ook in de pan.
- Alles mooi omroeren.
- Ondertussen kan je de oven voorverwarmen op 180 graden en de ovenschaal invetten.
- Leg nu de courgettes in de ovenschaal en vul ze met het gehakt- en groentenmengsel.
- Plaats de schaal 30 min. in de oven op 180° en geniet van deze fiesta in een groen bootje.
- Indien gewenst, serveer met gebakken krielaardappelen.
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #courgette