Licht verteerbare aperohapjes met komkommer om de zomer op je bord te proeven!
Als je net als ik wil genieten van de smaken van de zomer, zelfs wanneer de bladeren binnenkort beginnen te vallen, stop dan vooral niet met lezen. Of voor zij die nog een laatste BBQ plannen in september, je wil misschien je gasten verrassen met een aantal heerlijke, licht verteerbare aperohapjes die snel en gemakkelijk te maken zijn.
Je kunt deze hapjes van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Dit heb je nodig:
- komkommer
- mozarellabolletjes
- snoeptomaatjes
- verse basilicum
- geitenkaas op rolletjes (of brie)
- walnoten
- vloeibare honing
- feta
- zwarte of groene olijven
- zongedroogde tomaatjes
- KOMKOMMER TORENTJES
Neem de komkommer en snijd deze in plakjes van ongeveer 1,5 centimeter dik. Maak vervolgens een kleine uitholling in het midden van elk plakje, maar zorg ervoor dat je niet helemaal tot op de bodem snijdt.
Neem een prikker en rijg er een tomaatje, een basilicumblaadje en een bolletje mozzarella aan. Zorg ervoor dat er een puntje van de prikker uitsteekt.
- HAPJE MET WALNOOT EN GEITENKAAS
Neem de komkommer en snijd deze in schijfjes van ongeveer 0,5 cm dik.
Snijd ook de geitenkaas in schijfjes die op de komkommer passen. Druppel een beetje honing op elk schijfje kaas en werk de aperohapjes af door op elke torentje een halve walnoot te leggen.
Geen liefhebber van geitenkaas? Gebruik dan een stukje brie als alternatief.
- KOMKOMMER FETA HAPJE
Snijdt deze keer de komkommer zijdelings in ovale schijfjes, dan heb je een groter oppervlak.
Zorg ervoor dat het schijfje niet te dun is, zodat het kan dienen als toastje.
Beleg met een blokje feta, een olijf – best halveren opdat deze niet meer kan rollen – en een zongedroogd tomaatje.
Of wat dacht je van een komkommerhapje met garnalen of gerookte zalm?
Dan heb je dit nodig:
- komkommer
- kruidenkaas
- gerookte zalm in sneetjes
- verse garnalen
- volle platte kaas
- peper & zout
Alternatieve ingrediënten:
- hummus
- kippenwit in sneetjes
- KOMKOMMER-GARNAAL-PAKJES
Meng 100 gram garnalen met 80 gram Philadelphia-roomkaas en 30 gram volle platte kaas. Breng op smaak met peper en zout en zet het mengsel even in de koelkast. Zorg ervoor dat je een paar garnalen apart houdt voor de afwerking.
Was de komkommer en schil deze. Gebruik een dunschiller om lange repen van de komkommer te schillen. Leg de lange repen komkommer naast elkaar op een grote snijplank en snijd ze in de lengte doormidden, zodat je kortere stroken hebt om pakketjes van te maken.
Voor één pakketje: neem 4 kortere stroken komkommer en vlecht ze in elkaar (zie foto). Zorg ervoor dat de stroken niet te lang zijn en goed tegen elkaar aan liggen. Leg een lepeltje van het garnalenmengsel op de gevlochten stroken, zodat ze bedekt zijn.
Begin aan één kant en vouw de twee linten over het garnalenmengsel heen. Houd de stroken stevig vast en herhaal hetzelfde voor de andere twee richtingen. Leg bovenop elk pakketje een klein beetje van het garnalenmengsel en garneer met een garnaal.
- KOMKOMMERROLLETJES
Begin met het wassen van de komkommer en verwijder de buitenste rand met behulp van een dunschiller. Schil vervolgens dunne plakjes komkommer. Wanneer je te dicht bij het midden van de komkommer komt, draai deze dan het beste een kwartslag. Het binnenste gedeelte van de komkommer is iets vochtiger en minder stevig.
Neem elk schelletje komkommer en besmeer deze met een beetje kruiden-roomkaas of hummus. Leg dunne plakjes gerookte zalm of kippenwit erbovenop. Rol de komkommerplakjes mooi op tot kleine hapjes en zet ze indien nodig vast met een prikkertje.
Deze aperohapjes met komkommer zullen je smaakpapillen verfrissen en je laten genieten van de laatste zomerse vibes voordat de herfst zijn intrede doet.
Proost op een onvergetelijke avond vol lekkernijen en goede herinneringen!
Met smaakvolle groeten,
Sofie
#vivoe #voedzaam #eetsmakelijk #komkommer